Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο

Ανήκετε σε αυτούς που δεν αγαπούν τα γαλακτοκομικά;; Η καροτοσαλάτα με βάση το γιαούρτι ίσως σας αλλάξει προτιμήσεις…

Υλικά για 4-6 άτομα
·         ½ kg καρότα τριμμένο
·         4 κ. σούπας ελαιόλαδο
·         1 κεφάλι σκόρδο ή κατά βούληση
·         2 κεσεδάκια γιαούρτι 2% στραγγιστό
·         Ξίδι ή λεμόνι
·         Ψιλοκομμένα μαϊντανό, άνηθο, μάραθο,  δυόσμο, κόλιανδρο: 1 κούπα συνολικά
·         Αλάτι

Εκτέλεση
Σοτάρετε τα καρότα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε σκόρδο χοντροκομμένο και τα βγάζετε από τη φωτιά.  Αλατίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Σε μια γαβάθα μεταφέρετε τα καρότα και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι,  το ξίδι και τα μυρωδικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα λάδι, λεμόνι ή ξίδι. Η σαλάτα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μια  νύχτα πριν σερβιριστεί